Vroegtijdig hulp voor sombere jongeren

De gemeente Gemert-Bakel doet nog een jaar langer mee met het project STORM. Binnen het project werken GGD, GGZ, gemeente en het Commanderij College samen om jongeren met depressieve klachten op te sporen en erger te voorkomen.

De maatregelen rondom het coronavirus betekenen ook voor jongeren veel thuis zitten en meer eenzaamheid. Het aantal jongeren met sombere gedachten is daardoor toegenomen. Project STORM brengt deze jongeren vroegtijdig in beeld, zodat er snel gepaste hulp is.

STORM werkt bij jongeren aan de ontwikkeling van veerkracht, een positief zelfbeeld en weerbaarheid. Denk aan een training via school of individuele ondersteuning via de GGZ. Een aantal medewerkers van het Commanderij College en ook jeugdconsulenten van de gemeente krijgen training om jongeren te ondersteunen.

Heb jij sombere gevoelens of ken je iemand die hiermee worstelt? Bel dan gerust naar 0800 – 0432 of chat op www.kindertelefoon.nl (elke werkdag 11.00 – 20.00 uur, weekend 14.00 – 20.00 uur).

Heb je direct hulp nodig, omdat je aan zelfmoord denkt of ken je iemand die zo’n gevoelens heeft? Bel dan 0900 – 0113 of chat via www.113.nl (altijd bereikbaar).