Voorgekookt

VoorGekookt is een rubriek in het Gemerts Nieuwsblad en op Omroep Centraal TV. In VoorGekookt koken Vmbo-eindexamenleerlingen van het Commanderij College voor een of meerdere inwoners van Gemert-Bakel.

Dat zijn zonder uitzondering inwoners die zich in positieve zin onderscheiden. Omdat ze in het nieuws zijn, een bijzondere prestatie hebben geleverd, of zich maatschappelijk verdienstelijk maken en het verdienen om in het zonnetje te worden gezet. Zij schuiven aan voor een smakelijk en gezond driegangendiner en worden tussen de soep en de aardappelen door geïnterviewd door Arno Maas (Omroep Centraal) en Marcel Bosmans (Gemerts Nieuwsblad).

mantelzorger Frans Habets en zijn vrouw Ien

Met zijn rebels rode haardos en vanwege zijn inzet als fysiotherapeut en verenigingsbestuurder, is Frans Habets een markante en bekende verschijning in Gemert. De beginnend zeventiger kreeg eerder een koninklijke onderscheiding opgespeld, maar verdient nu dagelijks –net als andere mantelzorgers- een lintje, omdat hij de zorg voor zijn vrouw Ien en zoon Thomas op zich neemt. Samen met zijn echtgenote schuift hij aan in de eerste aflevering van VoorGekookt.

Francis van Gils

Ze wordt wel eens de ongekroonde koningin van Bakel genoemd. Francis van Gils is voorzitter van Ondernemers Vereniging Bakel en een van de drijvende krachten achter bindende dorpsactiviteiten als Bakel Kermis en Bakelleien. Voor de tweede aflevering van VoorGekookt verruilde ze de ‘gezelligste keukentafel van Bakel’ voor een plek in het restaurant van het Commanderij College.

Gerd en Trudie Krol

Clubmensen in hart en nieren. Zo omschrijven Gerd en Trudy Krol zichzelf. De lokale Sportvrijwilliger 2016 en zijn vrouw zetten zich al jaren in voor de Gemertse Paardensportvereniging Sint Hubertus. Aan tafel bij VoorGekookt vertellen ze enthousiast over hun grote passie.