Verkiezingen Europees Parlement

Donderdag 23 mei mogen we weer stemmen. Dit keer kiezen we de leden die ons land vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Denk aan je stempas en identificatiebewijs als je gaat stemmen!

 

Stemlokalen

Stemmen kan tussen 7.30 en 21.00 uur. Het dichtstbijzijnde stembureau staat op je stempas vermeld, maar je mag in elk stembureau in onze gemeente stemmen.

 

Let op:

  • Stembureau ’t Einder, Wetering 25 is op de schoollocatie verhuisd naar een ander lokaal. Volg ter plekke de pijlen en beachflags.
  • Vanwege de galaoptocht van het Commanderij College is het Ridderplein en daarmee het stembureau in het gemeentehuis minder goed bereikbaar tussen 18.30 en 21.00 uur. Het advies is om via de Nieuwstraat – Kerkstraat naar het Ridderplein te komen. Tip: ga je naar de galastoet kijken? Neem je stempas en ID mee en stem meteen in het gemeentehuis.

 

Verkiezingskrant

Op onze website vind je onder de rode knop Verkiezingen een link naar een verkiezingskrant in ‘gewone taal’. Handig als je je nog wil oriënteren op wat de Europese Unie doet en hoe je moet stemmen.