Sociaal domein Gemert-Bakel

Vind je weg binnen het sociaal domein. Ken je wegwijzergemertbakel.nl al? Daar vind je alles wat te maken heeft met zorg, welzijn en ondersteuning, werk en inkomen, jeugdhulp, sport en gezelligheid. 

Of je nu hulp nodig hebt of gewoon op zoek bent naar een hobby: op wegwijzergemertbakel.nl vind je tal van organisaties en verenigingen uit Gemert-Bakel. Kom je er zelf online niet uit? Dan zijn er natuurlijk mensen die je kunnen helpen. 

Dorpsondersteuners
Een dorpsondersteuner is een buurtgenoot die samen met jou zoekt naar hulp in de kring van mensen die dicht bij je wonen. En heb je nog andere hulp nodig? Dan wijst de dorpsondersteuner je de weg. 

Opvoedondersteuners
Maak je je zorgen over je kind? Zijn er problemen in je gezin? Dan kun je terecht bij de opvoedondersteuner in je dorp. Dat zijn ervaren en deskundige jeugdhulpprofessionals.  Je vindt de dorps- en opvoedondersteuners op onze website bij Hulp en ondersteuning – aanspreekpunt in de buurt.

Werk en inkomen
Bij Senzer kun je terecht voor begeleiding bij het vinden van betaald werk (re-integratie), uitkeringen, financiële ondersteuning en kinderopvangtoeslag bij re-integratie. Kijk op www.senzer.nl of bel naar (0492-)582444.

Schuldhulpverleners
Heb je schulden, kun je je rekeningen niet betalen of kom je er niet meer uit? Neem dan contact op met een van de gecertificeerde schuldhulpverleners. Van maandag tot en met donderdag zijn zij bereikbaar via schuldhulpverlening@gemert-bakel.nl of bel (0492) 378500. Dat geldt ook in een crisissituatie (woningontruiming, afsluiting gas, licht en water).

Signalen
Twee belangrijke contacten die we daarnaast voor het voetlicht willen brengen:

  • Veilig Thuis, voor advies en ondersteuning aan iedereen die te maken heeft met huiselijk geweld of kindermishandeling. Bij vermoedens of twijfel: bel gratis naar 0800 – 2000 of kijk op www.vooreenveiligthuis.nl.
  • GGZ Oost-Brabant, als je psychische hulp nodig hebt. Neem altijd eerst contact op met je huisarts. Kijk op www.ggzoostbrabant.nl.