Predicaat Hofleverancier IJzerhandel Willemsen

Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van IJzerhandel Willemsen uit Gemert ontvingen op 8 oktober vader Louis en zoon Bas Willemsen van burgemeester Van Veen het predicaat ‘Hofleverancier’. Ter ere van deze eervolle onderscheiding onthulde burgemeester Van Veen het wapenschild dat hoort bij het predicaat Hofleverancier.

Grootvader Lauwerens Willemsen richtte in 1920 een smederij en winkel in ijzerwaren op aan de Molenstraat in Gemert. Inmiddels is het bedrijf een aantal verhuizingen en uitbreidingen verder. De zaak wordt nu geleid door Bas en Nicole Willemsen, de vierde generatie. Plaatselijk en regionaal is “Willemsen” een begrip op het gebied van de (groot)handel in ijzerwaren, gereedschappen en hang- en sluitwerk. De laatste jaren heeft het bedrijf sterk ingezet op innovaties op het gebied van toegangscontrolesystemen, ruwbouw, logistiek en ICT, waardoor klanten steeds verder kunnen worden ontzorgd.

IJzerhandel Willemsen is het vierde bedrijf in de gemeente Gemert-Bakel dat het recht heeft gekregen tot het voeren van het Koninklijk Wapen met de toevoeging ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.