Pole position niet kunnen verzilveren door Luc Scheepers

Luc Scheepers heeft een scherpe pole position tijd neer weten te zetten tijdens de kwalificatie, afgelopen weekend. Op 0.004 seconde was Luc tijdens de vijfde ronde van het Nederlands kampioenschap te Kerpen (D) de concurrentie te snel af, maar door heftig verdedigen tijdens de races werd het weekend afgesloten met een vierde plek.

Dat het een lastig weekend zou worden, stond vooraf al vast. De top-7 was erg aan elkaar gewaagd, maar Luc zat daar in ieder geval bij, dus dat is goed. Een perfecte timing bij de kwalificatie op zaterdag zorgde voor een hele mooie pole position – de tweede dit seizoen – terwijl deze top-7 een tijd binnen 0,2 seconde heeft gereden.

De start van de pre-finale op zondag was goed. Luc kon de leidende positie vasthouden. De oprukkende concurrentie zorgde er echter voor dat Luc zwaar moest verdedigen, met als gevolg dat er geen snelle tijden gereden konden worden, noch dat Luc weg kon rijden. De top vier bleef bijzonder dicht bij elkaar, en het lukte drie concurrenten om hiervan te profiteren en voorbij te rijden. De finale, onder een hitte van 30 graden Celsius, was zeer zwaar. Bij de start verloor Luc een plek, maar deze kon hij vakkundig terugpakken, hoewel er ook nu eigenlijk weer te veel naar achteren gekeken moest worden. Door deze twee vierde plaatsen zakt Luc in het tussenklassement, maar ook hier staat de top vier slechts op enkele punten van elkaar. De strijd is nog zeker niet gestreden!

We gaan nu aan een vakantie beginnen. De volgende race is pas over acht weken, op het circuit in Berghem, bij Oss. Voor de spanning in het kampioenschap en overige interessante informatie, zie www.lucscheepers.nl.