Oproep voor Politiek Actief

(herhaald bericht)

Meer leren over het lokale bestuur in Gemert-Bakel?
Doe dan mee met de cursus Politiek Actief!

Steeds meer taken komen op het bordje van de gemeente. Maar, waarover gaat het rijk nog wel en wat mag de gemeente zelf beslissen? Gemeenteraad, burgemeester, wethouders, ambtenaren, wie doet eigenlijk wat? Als de gemeenteraad aan zet is, hoe neemt hij dan beslissingen? Wat is de toekomst van het kasteel in Gemert, hoe gaat het met de veehouderij en volksgezondheid in onze gemeente, welke keuzes maken we als het gaat om de N279 en de Beekse brug?
Denk je wel eens dat je dat anders zou doen, eventueel beter zou kunnen? Of wil je iets op de agenda en besproken krijgen bij de gemeente, maar weet je niet hoe? Volg dan de gratis cursus Politiek Actief! Deze cursus start op 21 februari aanstaande.

Programma
De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten met elk een eigen thema. Naast theoretische kennis verbeter je ook je vaardigheden zoals debatteren. Theorie wordt afgewisseld met praktische opdrachten waarbij je burgemeester Michiel van Veen en raadsleden zult ontmoeten en zij ervaringen uit de praktijk zullen delen.

De bijeenkomsten zijn als volgt ingepland:
• woensdag 21 februari: introductie, kennismaking en de gemeente.
• woensdag 28 februari: gemeenteraad
• woensdag 7 maart: debatteren
• donderdag 15 maart: afronding, uitreiken certificaten en bijwonen raadsvergadering.

De bijeenkomsten starten om 19.00 uur en worden gehouden in het gemeentehuis.

Wil je meedoen ?
De cursus is voor inwoners van de gemeente Gemert-Bakel met belangstelling in de lokale politiek. Voor inwoners is de cursus gratis. Het aantal deelnemers is maximaal 30. Er zijn nog enkele plaatsen, dus reageer snel. Of je na de cursus verder politiek actief wordt is natuurlijk aan jou.
Vermeld bij aanmelding jouw naam, adres, telefoonnummer en geboortedatum. Aanmelden kan bij Peter van Boxtel, de griffier van de gemeenteraad Gemert-Bakel, griffie@gemert-bakel.nl of via 0492 – 378 527. Heb je nog vragen over de cursus? Dan kun je die aan hem stellen. De cursus wordt verzorgd door: ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat.