Open Avond Commanderij College

Het Commanderij College, met vestigingen in Gemert en Laarbeek, houdt op 29 november een Open Avond. Deze avond vervangt de open dag die traditiegetrouw in februari gehouden wordt. Voor geïnteresseerde leerlingen van de groepen zeven en acht van de basisschool, hun ouders en andere familieleden is de rode loper uitgerold van 16.00 uur tot 20.30 uur.

Het Commanderij College biedt een breed onderwijsaanbod dat tijdens de Open Avond op allerlei manieren gepresenteerd wordt. In Laarbeek wordt de vernieuwde manier van lesgeven onder meer duidelijk in de open lesruimtes in de prachtig vormgegeven gebouwen. Leerlingen kunnen er onder meer aan de slag in de nieuwe mediastudio, ze mogen proberen een wiskundige code te kraken en in de gymzaal kunnen ze hun basketbalskills laten zien.

Gemert
In Gemert staat de locatie aan de St. Josephstraat in het teken van de vier leerrichtingen van de VMBO-school. Leerlingen met interesse in Bouwen, wonen en interieur, Produceren, installeren en energie, Zorg en welzijn en Groen, krijgen alle informatie over wat het leren op deze school inhoudt. Ook wordt veel aandacht besteed aan de brede zorgstructuur die het Commanderij College heeft opgezet en waarin de individuele coaches van de leerlingen een belangrijke rol spelen. In het gebouw aan de St. Josphstraat is ook de afdeling Praktijkonderwijs gevestigd. Ook daar kunt u tijdens de Open Avond een kijkje nemen.

Gemoedelijke sfeer
De locatie aan de Sleutelbosch heet alle belangstellenden welkom die interesse hebben in de HAVO en VWO tak van de school. De gemoedelijke sfeer van deze locatie zal direct opvallen. Naast algemene informatie over de verschillende vakken en de zorgstructuur, kunt u hier ook kennis maken met de vernieuwende manier waarop het Commanderij College het Engelstalig onderwijs heeft ingevoerd, met de mogelijkheid om Latijn toe te voegen aan de lessentabel en met de verschillende profielen die op deze school worden aangeboden.
De rode loper ligt klaar op vrijdag 29 november! De soep en broodjes staan natuurlijk ook klaar! U bent van harte welkom om lekker laagdrempelig een kijkje te komen nemen in de beste school dichtbij: het Commanderij College.

De locaties van het Commanderij College bevinden zich in Beek en Donk aan de Muzenlaan (vmbo) en in Gemert aan Sleutelbosch 2 (havo-vwo) en St. Josephstraat 17 (vmbo en praktijkonderwijs). De vroegere locatie van het praktijkonderwijs in Gemert, aan de Pater van den Elsenstraat, wordt niet meer gebruikt en is dus ook niet geopend tijdens de Open Avond.