Nieuwe storingsdienst drukriolering buitengebied

Het buitengebied en de randen van de kernen waar de huizen (oorspronkelijk) verder uit elkaar stonden zijn voor hun afvalwater aangesloten op drukriolering. Om dit systeem goed te laten functioneren heeft de gemeente een storingsdienst. Deze dienst is vanaf 9 november overgenomen door een nieuwe aannemer: Pleuger Techniek B.V.

Is er een storing? Dan kun je Pleuger Techniek B.V. bellen om de storing te verhelpen. Een storing aan het de drukriolering zie je aan de storingslamp welke brandt op de grijze/groene kasten naast de weg. Ook als het deurtje open staat of de kast beschadigd is, is het belangrijk dit te melden. Geef hierbij het nummer (staat op de kast) en de locatie van de kast door.

Pleuger Techniek B.V. is te bereiken op: 040-2516874

Samen dragen we bij aan onze gezondheid

Een goed werkend riool is belangrijk voor de volksgezondheid. Je kunt zelf ook bijdragen aan een goed werkend riool en de volksgezondheid door het riool te gebruiken waarvoor het bedoeld is. Spoel dus geen mondkapjes, vochtige doekjes, vet, verf en medicijnen door het riool. Daarnaast is het niet toegestaan om regenwater op het drukriool te lozen. Het systeem kan dit niet aan en raakt overbelast. Vaak constateren wij dat er regenwater wordt geloosd dit geeft overlast en kost de gemeente veel geld.