Nieuwe pastoor benoemd in Gemert-Bakel

Zondag 25 april is na de mis bekend gemaakt, dat bisschop Gerard de Korte een nieuwe priester in onze parochie heeft benoemd. Pater Issag Jesudass, nu nog werkzaam in Veghel, is per 1 juni benoemd tot pastoor van onze parochie.

Pater Issag Jesudass heeft op dit moment nog een benoeming in Veghel als pastor en zal rond rond 1 juni a.s. zijn intrek nemen in de pastorie te Gemert. Het spreekt vanzelf dat wij tussen ontruiming en inruiming van de pastorie kort de tijd willen nemen om het geheel weer fris aan te bieden aan de nieuwe bewoner.

Het parochiebestuur is blij dat we na enkele jaren weer een pastoor in onze parochie mogen hebben. Pater Jesudass is priester van de Congregatie van de Herauten van het Goede Nieuws en heeft al veel ervaring hier in Nederland; hij is ruim tien jaar werkzaam in Nederland in diverse parochies. En voor de nieuwsgierigen: hij komt oorspronkelijk uit Zuid-India. Hij is inmiddels voorgesteld aan het parochiebestuur en we zullen ervoor zorgen dat hij zich na 1 juni aan u allen presenteert.

Bisschop De Korte heeft voorgesteld de installatie van de nieuwe pastoor in september/oktober te plannen in de hoop dat de coronamaatregelen dan minder streng zullen zijn; de bisschop probeert daar dan persoonlijk bij te zijn.

Wij gaan ervan uit dat pastoor Jesudass samen met de andere leden van ons pastoraal team, pater Candido Luhuma en diaken Frank van der Geld, deze parochie zal voortstuwen met Gods zegen.