Nieuwe centrummanager Gemert en Bakel

Dirk Lammers: nieuwe centrummanager voor Gemert en Bakel

 Deze week start de nieuwe centrummanager voor Gemert en Bakel, Dirk Lammers. Dirk is door ondernemersverenigingen Gemert en Bakel, VVV Gemert-Bakel en de gemeente Gemert-Bakel aangesteld voor twee dagen in de week. Zijn belangrijkste doel: Hartje Gemert en centrum Bakel op de kaart zetten bij de inwoners van Gemert-Bakel, buurgemeenten en toeristen om meer omzet te creëren bij de ondernemers.

 

Dirk: ‘meerwaarde voor Gemert en Bakel zit in de link met horeca, recreatie en toerisme’

Dirk Lammers, wonend en vanaf juni 2018 ook werkzaam als centrummanager in Veghel,  ziet in de functie van centrummanager in Gemert-Bakel een enorme uitdaging. “In tijden waarin het consumentengedrag aan het veranderen is, is het voor plaatsen als Gemert-Bakel van belang om de koopkrachtbinding van eigen inwoners te behouden en in te zetten op het aantrekken van consumenten uit de regio en daarbuiten. Levendigheid in een centrumgebied, kwalitatief hoogwaardige koopzondagen en evenementen dragen hieraan bij. De link met horeca, recreatie en toerisme is dan snel gelegd. Ik denk dat daar de meerwaarde zit voor Gemert en Bakel om hierop in te steken.

Mijn brede kennis en ervaring binnen de retail- en horecabranche komen hierbij goed van pas.

De komende periode wil ik gebruiken om zoveel mogelijk stakeholders, ondernemers, vastgoedeigenaren en overige belanghebbende te spreken om een goed beeld te kunnen vormen van de huidige situatie. Waar zitten de wensen en behoeften en hoe gaan we hier samen een succes van maken. Een mooie taak waar ik heel veel zin in heb! Ik grijp deze dan ook met beide handen aan”.

 

Warm welkom

Willy Vos (Ondernemersvereniging Gemert): ‘Wij vinden het fijn dat we iemand gevonden hebben met een stukje ervaring. Samen met de nieuwe centrummanager gaan we aan de slag met onze ambitie om het winkelaanbod te versterken’. Jos van Bakel (Ondernemersvereniging Bakel): ‘Fijn dat ook Bakel nu ook een centrummanager heeft. Hij komt ook op het juiste moment omdat we bezig zijn met de herontwikkeling van ons centrumgebied’. ‘Ook wij kijken uit naar de samenwerking met Dirk om Gemert-Bakel nog beter op de kaart te zetten. Bijvoorbeeld door de verbinding te zoeken tussen zowel ‘online’ als ‘offline’ bij het vermarkten van evenementen’, aldus Bert Mickers (VVV Gemert-Bakel).