Nieuw: inkomensverklaring voor hulp

Heb je een laag inkomen en kom je moeilijk rond? En moet je elke keer een hele papierwinkel invullen om dat te bewijzen? Maak dan gebruik van de inkomensverklaring. Je vraagt deze één keer aan en kunt gebruik maken van diverse hulporganisaties.

Met een inkomensverklaring kun je nu terecht bij de Kledingbank, Stichting Leergeld en de Weggeefwinkel in Gemert-Bakel. Daar komen steeds meer organisaties bij.

Voor wie?

Alle inwoners met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm.

  • Heb je een uitkering van Senzer of maak je gebruik van de regeling Maatschappelijke participatie? Dan heb je de inkomensverklaring al ontvangen.
  • Als je een laag inkomen hebt, kun je de inkomensverklaring ook zelf aanvragen door het aanvragen van de regeling Maatschappelijke participatie. Typ op de website van de gemeente Maatschappelijke participatie in het zoekveld en vul het formulier in.

Geen inkomensverklaring

Heb je geen inkomensverklaring maar wil je toch een beroep doen op Stichting Leergeld, de Weggeefwinkel of de Kledingbank? Dat kan als je kunt aantonen dat je inkomen laag is of met een verwijzing van, bijvoorbeeld, de LEVgroep of schuldhulpverlening.

Meer informatie

Als je nog vragen hebt, mail de gemeente met als onderwerp Inkomensverklaring of bel.