KBO’s Gemert-Bakel vragen om gebaar gemeente

De zeven afdelingen van de KBO in Gemert-Bakel maken moeilijke tijden door: de gezamenlijke activiteiten staan door de coronacrisis op een laag pitje en daardoor zitten de senioren veel thuis. Helaas vallen door de geschrapte activiteiten ook de eigen bijdrages en dus veel inkomsten voor de KBO-afdelingen weg.

De KBO-bestuurders zijn nu in kaart aan het brengen wat precies de gevolgen zijn van het wegvallen van die inkomsten voor de kas van de zeven afdelingen. Voorzitter Frans Francissen: “ Vervelend is wel dat we als vereniging niet in aanmerking komen voor de steun die veel andere instanties wel krijgen”. Hij vraagt namens de zeven afdelingen om een royaal gebaar van de gemeenteraad en het college van B en W.

Hij wijst er verder op dat een aantal jaren geleden bij bezuinigingsoperaties de subsidies aan de KBO-afdelingen in Gemert-Bakel volledig zijn geschrapt. De KBO-afdelingen draaien helemaal op eigen kracht, dankzij de contributie van de leden. Die hebben het over het algemeen niet al te breed. Daarom willen de KBO’s de contributie niet verhogen.