Herinrichting Presidentenbuurt

 In juni 2018 reed de Gemertse ideeëntram door de Presidentenbuurt. Heel veel buurtbewoners hebben toen de tram bezocht om ideeën over hun straat en tuin met ons te delen. De beste ideeën zijn verwerkt in het ontwerp. Vanwege de omvang van het project, willen we dit steeds met buurtbewoners van een aantal straten tegelijk bespreken. Nu is fase 3 aan de beurt. Op www.gemert-bakel.nl (onder Projecten) lees je de straten die vallen in fase 3. Ook hebben de bewoners van deze straten een flyer in de brievenbus gehad. Deze gesprekken vinden plaats in kindcentrum Berglaren van op 20 juni van 10.00 tot 14.00 uur.

Meer informatie

Op www.gemert-bakel.nl (onder Projecten) vind je meer informatie over de herinrichting van de Presidentenbuurt. Heb je vragen of ben je verhinderd maar heb je wel een goed idee? Stuur dan een mail naar presidentenbuurt@gemert-bakel.nl.

 In het project Presidentenbuurt krijgen 25 straten een nieuwe inrichting. De riolering wordt vervangen en er komt nieuwe bestrating en groen. Dit is nodig om de wijk leefbaar te houden voor de toekomst. We krijgen namelijk te maken met steeds extremer weer, met risico op regenwateroverlast en hitte. Daarom is het nodig om de wijk flink groener te maken. Dan kan het regenwater goed de grond in. En de bomen en planten zorgen voor de nodige koeling.