Gezond eten en lekker bewegen

Dat staat centraal in de Week voor de gezonde jeugd. Want kinderen die gezond eten en genoeg bewegen leggen een goede basis voor de toekomst. Ouders, scholen, bedrijven en gemeenten zetten samen een stap vooruit naar een gezonde omgeving voor de jeugd!

Zo zijn er in Bakel en De Rips al gezonde scholen, waar aandacht voor voeding, bewegen en sport onderdeel van uitmaakt. Ook hebben we buurtsportcoaches die met het motto Goed Bezig Gemert-Bakel mensen, van jong tot oud, aan het bewegen proberen te krijgen. In onze gemeente staan ook twee tappunten van Brabant Water. Kom je tijdens een mooie fietstocht langs Esdonk in Gemert of de Julianastraat in Bakel dan kun je daar je flesje vullen met vers kraanwater. Binnenkort komt er ook een tappunt aan de Meester Hertsigstraat in De Rips.

Taak voor volwassenen

In de Week voor de gezonde jeugd zorgen de jongerenwerkers van LEVgroep bij diverse activiteiten voor leuke oefeningen en gezonde snacks. Deze aandacht voor gezond eten en genoeg bewegen is belangrijk omdat kinderen met overgewicht vaak niet lekker in hun vel zitten. Ze zijn minder fit en worden vaker gepest. Het is de taak van ouders en de omgeving om betere keuzes aan te bieden.

Belangrijk én leuk

Dat gezond eten en lekker bewegen belangrijk zijn, is duidelijk. Maar vergeet niet dat het ook leuk is! Samen apenkooi of tikkertje doen, flesvoetbal in de zomer of voetje van de vloer. Dat kan gewoon op het schoolplein of het speelveldje in de buurt. En bij een sportclub beweeg je niet alleen maar leer je ook andere kinderen kennen. Er is een rijk verenigingsleven dus er is altijd wel iets dat bij je past. Gezond eten is ook lekker; thuis maar ook op school of in de sportkantine.

Tips

Wil je tips over gezond eten en meer bewegen? Kijk eens op www.jongerenopgezondgewicht.nl. Of op www.eetgroente.nl en www.gratisbewegen.nl. Wil je je kind laten sporten maar zijn financiën een probleem? Dan kan Stichting Leergeld ondersteunen, zie www.leergeldgemert.nl.

#stapvooruit2019