Gezocht: nieuwe pleegouders

Gezocht: nieuwe pleegouders

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 19.000 pleegkinderen tussen de 0 en 18 jaar. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders, dat zich jaarlijks aanmeldt, daalt terwijl de vraag naar pleeggezinnen onverminderd groot blijft.

Week van de Pleegzorg van 1 t/m 8 november 2017
Deze actieweek wil aandacht vestigen op het belang van pleegzorg. Een belangrijk onderdeel vormen de acties in het onderwijs om nieuwe pleegouders te werven in het kader van de campagne ‘Supergewone mensen gezocht’. Het doel is om 3.500 nieuwe pleegouders te werven.

Activiteiten in Gemert-Bakel en omstreken
In de Week van de Pleegzorg worden in Zuidoost-Brabant activiteiten georganiseerd. Pleeggezinnen kunnen gratis recreatief zwemmen bij alle binnenzwembaden van Laco en krijgen 50% korting bij KidsPlaza in Helmond. Bovendien biedt het Summa college Uiterlijke Verzorging een gratis gezichtsbehandeling voor pleegmoeders aan en studenten van Fontys Sporthogeschool organiseren een ‘maak kennis met sport’ middag voor kinderen. Kijk voor alle activiteiten op: www.weekvandepleegzorg.nl.

Informatieavond
Meer weten over pleegzorg? Bezoek dan vrijblijvend de informatieavond op dinsdag 14 november van 20.00 tot 22.00 uur bij Combinatie Jeugdzorg, Nuenenseweg 4 in Eindhoven. Tijdens deze avond worden alle kanten van pleegzorg op een heldere en realistische manier belicht en vertelt een ervaren pleegouder over eigen ervaringen.