Gesprek herinrichting Presidentenbuurt

Grote belangstelling bij derde gespreksronde herinrichting Presidentenbuurt

 

Op zaterdag 29 juni vond de derde gespreksronde plaats. Deze keer konden bewoners uit de derde fase van het project reageren op het voorlopig ontwerp voor de toekomstige inrichting van hun openbare ruimte. Het ging om de straten Pater van den Elsenstraat (nr. 12 t/m 24, 11 A t/m 63), Prins Bernhardlaan (nr. 2 t/m 98, 13 t/m 31), Drossard Meijerstraat (tussen kruising Pr. John F. Kennedystraat en Burgemeester Rietmanstraat), Rechter van Berckelstraat, President John F. Kennedystraat, van Eupenlaan, Drossard de la Courtstraat (nr. 42 t/m 46, 23 t/m 29), President Gerartsstraat (nr. 18 t/m 42), Diederikstraat (nr.64 t/m 94) en Pad Heijtsveld (nr. 60, 62, 70 t/m 92, 112 t/m 134, 142 t/m 160).

Er was een grote opkomst met zeer betrokken bewoners. De overgrote meerderheid reageerde heel positief op het ontwerp. Ook hebben we goede feedback ontvangen om mee te nemen bij de verdere uitwerking van het ontwerp. Belangrijke issues in de gesprekken waren parkeren, eenrichtingverkeer, inritten en bomen.

 

29 juni gemist?

Nog tot en met 30 augustus 2019 kunnen bewoners van de derde fase van het project via email presidentenbuurt@gemert-bakel.nl reageren op het voorlopig ontwerp. Het ontwerp en meer informatie over het project vind je op www.gemert-bakel.nl.

 

 

[In het project Presidentenbuurt krijgen 25 straten een nieuwe inrichting. De riolering wordt vervangen en er komt nieuwe bestrating en groen. Dit is nodig om de wijk leefbaar te houden voor de toekomst. We krijgen namelijk te maken met steeds extremer weer, met risico op regenwateroverlast en hitte. Daarom is het nodig om de wijk flink groener te maken. Dan kan het regenwater goed de grond in. En de bomen en planten zorgen voor de nodige koeling.]