Gemert wint en doet goede zaken.

Gemert wint en doet uitstekende zaken in Alphen aan de Rijn.

Gemert heeft zondagmiddag de lastige uitwedstrijd tegen Alphense Boys met 2-3 gewonnen. De zwartwitten namen hiermee niet alleen revanche voor de verloren thuiswedstrijd tegen de Zuid-Hollanders, maar deden door het puntverlies van de concurrenten Baronie en Halsteren ook nog eens prima zaken in de strijd bovenin.

Gemert begon sterk op Sportpark de Bijlen en leek al na 5 minuten op voorsprong te komen helaas keurde scheidsrechter Wiedijk de treffer van Thijs van Pol echter af wegens buitenspel. Gaandeweg kwam de wedstrijd echter steeds meer in evenwicht waarbij beide ploegen kansen kregen om de score ter openen. Na 37 minuten was het Gemert dat door een magistrale actie van Thijs van Pol op voorsprong kwam 0-1.

Ook na de pauze gaven beide ploegen elkaar weinig toe en was de 0-2 een paar keer net zo dichtbij als de 1-1.
In de 72e minuut kwam Gemert na een zeer curieus moment op 0-2 toen Willem den Dekker optimaal profiteerde van een geweldig misverstand bij Alphense Boys over een wel of niet genomen vrije trap.
De thuisclub protesteerde hevig maar scheidsrechter Wiedijk was onverbiddelijk en keurde de treffer van de jonge Erpenaar goed.
Toen Thijs van Pol er even later met zijn 21e het seizoen 0-3 van maakte leek Gemert de punten de tas te hebben.

Niets was echter minder waar. Alphense Boys kwam door een strafschop van Thom Nouwens gelijk terug tot 1-3 en in de 90e minuut liet dezelfde Nouwens Gemert nog heel even billenknijpen 2-3, met man en macht trok Gemert de zege uiteindelijk over de streep.

Door deze zwaar bevochten zege en het puntverlies van de concurrenten De Baronie en Halsteren steeg Gemert naar de tweede plaats op 2 punten van Koploper de Baronie. Aanstaande zondag is de Baronie te gast op Sportpark Molenbroek en kan Gemert een aanval gaan doen op de eerste plaats in de hoofdklasse B. Bron vv gemert