Gemert-Bakel start proef met containertuintjes

Om afval rondom ondergrondse en bovengrondse afvalcontainers te voorkomen, is de gemeente Gemert-Bakel een proef gestart met de aanleg van vijf containertuintjes. Woensdag 3 maart werden deze, onder toeziend oog van wethouder Inge van Dijk, geplaatst.

Op een aantal locaties wordt veel afval naast boven- of ondergrondse containers gezet. Een doorn in het oog. Niet alleen voor de gemeente, maar ook voor omwonenden geen fraai uitzicht. De containertuintjes zijn onderhoudsvriendelijke tuintjes met sedumplanten. Ze nemen regenwater en CO2 op en zorgen voor biodiversiteit. Wethouder Inge van Dijk: ‘met deze containertuintjes proberen we het afval uit het straatbeeld terug te dringen. We creëren in plaats daarvan een groenere omgeving, beter voor het klimaat en het ziet er meteen een stuk vriendelijker uit’.

Op 3 maart werden vijf containertuintjes geplaatst op de locaties Prinses Irenestraat, Prinses Beatrixplantsoen, Julianastraat en Vicaris van der Asdonckstraat in Gemert en Kerkeind in Milheeze. Mocht de proef succesvol zijn, dan volgen mogelijk meer containertuintjes.