Decembermaand feestmaand

Feest voor iedereen!

Sinterklaas is weer in het land, de feestdagen komen in zicht. Wil jij bijdragen aan een feestelijke december voor iedereen?

Je kunt op verschillende manieren doneren: met speelgoed, geld, tijd, oude kleding of je kerstpakket. We zetten een aantal initiatieven op een rijtje.

Speelgoed
Stichting De Wensboom verzamelt speelgoed. Speelgoed dat voor het ene kind misschien niets meer betekent, kan voor een ander kind een langgekoesterde wens vervullen. Kijk op www.wensboom.nl of je een kinderwens kunt vervullen.

Geld en kleding
Stichting Leergeld wil dat alle kinderen mee kunnen doen, zodat geen enkel kind aan de zijlijn staat. Je kunt altijd geld doneren maar ook vrijwilliger worden of kleding doneren in de herkenbare kledingbakken. Die staan in Bakel bij de Jumbo en De Bakelaar. In Gemert vind je de bakken bij de supermarkten, Jenaplanschool De Pandelaar, ingang voetbalvereniging VV Gemert, de Karwei en bloemisterij ’t Bluumke. Kijk op www.leergeldgemert.nl wat je nog meer kunt doen.

Kerstpakket
Mensen in (stille) armoede hebben zeker met de feestdagen moeite om hun boodschappen te betalen. Juist met kerst is een extraatje welkom. Stichting Kerstpakketten Gemert-Bakel stelt elk jaar kerstpakketten samen en deelt deze uit. Kijk op www.kerstpakketten-gemert-bakel.nl hoe je kunt bijdragen als inwoner of ondernemer.

Kijk om je heen
Vanzelfsprekend is het natuurlijk altijd goed te zien wat je voor een ander kan betekenen.
Stuur een kaartje, nodig iemand uit om samen te eten. Dat maakt de decembermaand voor veel meer mensen een feest!