Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Excursie IVN Bakel Milheeze De Rips

april 27 @ 06:20 - 10:00


Op Koningsdag, zaterdag 27 april, gaat het IVN naar het Landgoed De Tongelaar in Mill.
Vertrek ongeveer om 6.20 uur vanaf IVN-clubgebouw, Geneneind 2A Bakel.
Of om 6.29 uur Pastoor Poelplein, Gemert, (Jumbo). Of start ongeveer 6.55 uur P-plaats Tongelaar in Mill, eind van de Hoogendijk (navigatie).

Deze excursie is een must voor iedereen die van het gezang van de nachtegaal en andere vogels houdt. De omgeving van De Tongelaar, eigendom van Het Brabants Landschap, bestaat uit landbouwgrond afgewisseld met weilanden en stroken bos-en hakhoutwallen. Hier en daar is een hoogstamfruitboomgaard aangelegd. Een ideaal gebied voor vele vogels, maar ook voor de das en de vos.
Tijdens deze excursie wordt er gewandeld vanaf de parkeerplaats over het landgoed naar de visvijver De Bus. Bij De Bus wordt een tussenstop gemaakt waarbij degene die zelf koffie/thee meegenomen heeft, ervan kan genieten.

Het belooft een mooie excursie te worden met uitbottende bladeren, bloemen en vele zingende vogels, die de volle aandacht van ons krijgen.
Deze excursie zal geleid worden door IVN gids(en) en gaat zeker 3 ½ uur duren. Goed schoeisel en een verrekijker zijn aanbevolen.
Inlichtingen bij P.F.v.d. Boogaard (0627273785). Of op de website van Brabants Landschap.

Gegevens

Datum:
april 27
Tijd:
06:20 - 10:00