Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bibliotheek De Lage Beemden lezing relatie man-vrouw

22 oktober 2019 @ 20:00 - 22:15

In de Maand van de Geschiedenis staat het thema Zij/Hij centraal. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert een KennisCafé met Anette de Lange. Vrouwen hebben altijd zo’n vijftig procent van de wereldbevolking uitgemaakt. Toch weten we vooral de namen van mannen uit het verleden. Als we de vrouwen niet ook kennen, hoe kunnen we de wereld om ons heen dan begrijpen? Honderd jaar nadat vrouwen in Nederland actief kiesrecht verkregen, gaan wij op zoek naar alternatieve visies op bestaande verhalen. Want een completer beeld leidt tot nieuwe inzichten en brengt veelzijdigheid in onze blik op verleden en heden.
Anette de Lange werkt al meer dan 30 jaar als archivaris. Zij schreef artikelen over vrouwen in de lokale geschiedenis. En gaf lezingen over de ontwikkeling van de positie van de vrouw. In 2005 werd Anette gemeentearchivaris in Gemert-Bakel. In haar werk is zij vooral informatieprofessional, maar in haar vrije tijd is zij historisch onderzoek blijven doen. Voor de expositie 100 jaar Algemeen Kiesrecht, heeft zij het onderzoek naar de ontwikkeling van het kiesrecht voor vrouwen in de voormalige gemeente Bakel en Milheeze uitgevoerd.
Aan de hand van verhalen van vrouwen vertelt Anette over de relatie tussen man en vrouw. De verschillen in opvoeding en in de rol in de samenleving en de ontwikkeling van de positie van de vrouw. De ontwikkeling van het kiesrecht is hier een onderdeel van.
Het KennisCafé vindt plaats op dinsdag 22 oktober van 20.00 tot 22.15 uur bij De Eendracht in Gemert. Inloop vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis. Kaartjes zijn te reserveren via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

Gegevens

Datum:
22 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:15
Evenement Categorie: