Eenmalige coronavergoeding woonkosten (TONK) voor inwoners

De TONK-regeling is er voor inwoners die door verlies van inkomsten tijdens de coronamaatregelen moeite hebben om hun huur of hypotheek te betalen. Kijk op www.senzer.nl/tonk voor de specifieke voorwaarden en om de TONK aan te vragen.

Wat houdt de TONK in?

TONK staat voor Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten. Het is een eenmalige gift voor woonlasten (huur of hypotheek). TONK is geen inkomensondersteuning. De hoogte van de TONK uitkering hangt af van uw specifieke situatie. Het gaat om minimaal 750,- en maximaal 1.250.- euro.

Wie komt in aanmerking voor de TONK?

Deze regeling is bedoeld voor inwoners die – ondanks alle steunpakketten buiten de diverse regelingen vallen; ondernemers, maar ook andere inwoners. De TONK is voor alle inwoners ouder dan 18 jaar uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren. U komt in aanmerking als uw huishouden vanwege de corona-maatregelen in januari 2021 meer dan 25% minder inkomen had dan in januari 2020. Daarnaast wordt er gekeken naar uw beschikbare geldmiddelen en de totale woonlasten. Bent u ondernemer en heeft u een Tozo-uitkering? Dan kan de TONK hierop een aanvulling zijn.

TONK aanvragen?

Om de TONK-uitkering aan te vragen vult u het digitale aanvraagformulier in op www.senzer.nl/TONK. Dit gaat geheel veilig via de persoonlijke DigiD-omgeving. Vul dit formulier helemaal en eerlijk in. Stuur ook de gevraagde gegevens mee. De TONK kan worden aangevraagd tot uiterlijk 1 augustus 2021.

Illustratie: ter beschikking gesteld door Werkbedrijf Senzer Helmond