Carnaval Bakel 2021 met de Pierewaaiers

Op 9 januari om 11 over 11 luidden de Pierewaaiers het carnavalsseizoen voor 2021 in. Normaal gesproken zou deze avond in het teken staan van de nieuwe hoofdrolspelers; dit jaar presenteerden de Pierewaaiers het thema voor Carnaval 2021: ‘Ge kiekt oew eige skèel, Boakel kleurt mi dizze carnaval blauw en gèel!’

Helaas kan het gebruikelijke programma niet doorgaan. Na diep nadenken kwamen ze uit op een vast onderdeel van het programma van de Pierewaaiers: de Straat? en Gevelversiering. Omdat er dit jaar geen Prins of Boerenbruidspaar is om voor te versieren, hebben de Pierewaaiers dit jaar een thema geïntroduceerd.

Zelf trappen de Pierewaaiers af door de kerk in de Bakelse carnavalskleuren te hullen. Ze hopen dat de Bakelse bevolking hun goede voorbeeld volgt. Of je nou door Bakel fietst, loopt of rijdt: het moet duidelijk zijn dat Carnaval in Bakel leeft! De mooist versierde gevels en straten kunnen daarbij ook nog in de prijzen vallen. Er worden drie juryprijzen en drie publieksprijzen uitgereikt.

Ook de jeugd wordt natuurlijk niet vergeten. Er wordt druk overlegd met de basisscholen over hoe we hen het carnavalsgevoel zo goed mogelijk mee kunnen geven. In de week voor het carnavalsweekend zal “De Pierewaaier” bij u op de mat vallen. Zoals gebruikelijk zal deze weer vol staan met beelden van de afgelopen carnaval, zodat iedereen volop na kan genieten.