Boelthiek in Gemert open (video)

Over Boelthiek

Woningbouwcorporatie Goed Wonen Gemert heeft de Gerarduskerk gekocht, met als doel om het gebouw beschikbaar te stellen voor wonen, zorg en ontmoeten.
Samen met diverse stakeholders worden er op dit moment plannen gemaakt voor de herbestemming van de kerk.

Bruisende plek in Gemert

In de tussentijd wordt de Gerarduskerk gebruikt voor maatschappelijke initiatieven. Gezien de oorspronkelijke functie van het gebouw, een kerk waar mensen elkaar ontmoeten, is Goed Wonen op zoek gegaan naar een manier waarop ontmoeten, wonen en werken hand in hand gaan. Zo is het idee ontstaan van Boelthiek. Een bruisende plek in Gemert waar Gemertenaren elkaar kunnen ontmoeten.

Op zoek naar een locatie?

Boelthiek is er niet alleen voor maatschappelijke organisaties, maar voor iedereen in Gemert-Bakel. Voor huurders uit de buurt die elkaar willen ontmoeten, voor wijkondersteuners en voor instellingen die een plek nodig hebben om elkaar te spreken, ontmoeten of samen te werken. Door het gebouw samen te gebruiken, komen we erachter welke ontmoetingsfunctie de kerk op de lange termijn moet hebben.
Heb je een locatie nodig? Denk dan vooral aan de kerk. Informeer bij Goed Wonen naar de mogelijkheden.

De naam Boelthiek

De naam Boelthiek is ontstaan uit de letters van het woord ‘bibliotheek’. Voorheen was de bibliotheek namelijk gevestigd in de Gerarduskerk. De letters ‘bibliotheek’ vind je nu nog terug in de prachtige gele letters op de gevel. Die letters komen op de gevel terug in ‘Boelthiek’ en de twee letters die overblijven komen als lampen in het gebouw terug.

2 Switch opent kringloopwinkel

2Switch is een maatschappelijke onderneming die actief is binnen de kringloopbranche. In Boelthiek hebben ze een kringloopwinkel geopend, een pop-up store, met mooie, vintage producten. Hun hart klopt niet alleen sneller van mooie tweedehands spullen, maar vooral van mensen. Ze vinden dat ieder mens een plek verdient in de maatschappij. Dit doen ze onder andere door mensen die ondersteuning kunnen gebruiken laagdrempelig, zinvol werk te bieden. Dat gebeurt nu ook in Boelthiek. Kom dus vooral langs en snuffel tussen de mooie vintage producten. Je bent van harte welkom!

2 Switch opent