Bibliotheek: Tijd voor Taal

De maatregelen rondom het coronavirus betekenden een tijdelijke stop voor allerlei activiteiten van bibliotheek De Lage Beemden. Maar het Taalcafé gaat weer van start en er is een nieuwe activiteit aan het programma toegevoegd: de BabyBieb.

Taal en taalontwikkeling is belangrijk voor jong en oud. Om te kunnen groeien en leren én om mee te kunnen doen in de maatschappij. We zetten een aantal taalactiviteiten voor je op een rijtje:

  • Taalhuis en Taalcafé: informatie, advies, cursussen en hulp als je moeite hebt met taal of als je Nederlands als tweede taal wilt leren. Het Taalhuis is elke werkdag van 14.00 tot 17.00 uur in de bibliotheek. Of kom eens langs in het Taalcafé, elke maandag om 19.30 uur en donderdag om 9.30 uur. Aanmelden kan via mail, WhatsApp of sms bij Marieke.vanEijk@levgroep.nl of 06-81531593.

  • BoekStart: de bibliotheek en het consultatiebureau bieden ouders van een pasgeboren baby een BoekStart-koffertje aan met daarin leuke boekjes, voorleestips, advies over het stimuleren van taalontwikkeling bij je kindje en een gratis lidmaatschap voor de bibliotheek.

  • BabyBieb: voor ouders met baby’s die nog niet lopen, vanaf 6 maanden. Samen ga je ‘speellezen’: aan de slag met mooie babyboekjes, leuke activiteiten en bruikbare tips. De BabyBieb is een keer per maand van 11.00 tot 11.30 uur in de kinderhoek. Zet 2 september, 7 oktober, 4 november en 2 december alvast in de agenda. De activiteit is gratis. Online aanmelden is verplicht vanwege de beperkte ruimte en de maatregelen rondom het coronavirus.

  • KleuterBieb: voorlezen voor kleuters van 4 tot 6 jaar en hun (groot)ouders. Na het voorlezen is er tijd voor een spel, knutselen of samen zingen. De KleuterBieb is elke tweede woensdag van de maand van 15.30 tot 16.15 uur. Reserveren is noodzakelijk vanwege de maatregelen rondom het coronavirus.

  • Digi-taal: kies voor de cursus ‘Klik en Tik’ als je nog geen ervaring hebt met computers. Bij de cursus ‘Digisterker’ leer je omgaan met de websites van de overheid om, bijvoorbeeld, belastingaangifte te doen.

Meer informatie en aanmelden op www.bibliotheeklagebeemden.nl.