Schetsen Presidentenbuurt

Eerste schetsontwerp nieuwe inrichting Presidentenbuurt gereed

Afgelopen juni reed de Gemertse ideeëntram door de Presidentenbuurt in Gemert en hebben veel buurtbewoners de tram bezocht om ideeën over hun straat en tuin met ons te delen. De beste ideeën zijn verwerkt in het schetsontwerp. In meerdere gespreksrondes bespreken we dit ontwerp met de buurtbewoners. Op zaterdag 13 oktober vinden de eerste gesprekken plaats.

Rij mee in de Gemertse ideeëntram!

Ook de Gemertse ideeëntram rijdt op 13 oktober tussen 10:00 en 14:00 uur weer in de buurt. Anders dan de vorige keer rijdt de tram nu een paar rondjes door de wijk. Alle buurtbewoners zijn welkom om op te stappen en een stukje mee te rijden. In de tram zijn een hovenier, een groenadviseur en een adviseur groene daken aanwezig om informatie te geven over het groene en regenwater ‘proof’ maken van je tuin en vragen te beantwoorden.

Meer informatie

Op www.gemert-bakel.nl (onder Projecten) vind je meer informatie over de herinrichting van de Presidentenbuurt en het programma voor 13 oktober. Heb je vragen of ben je verhinderd maar heb je wel een goed idee? Stuur dan een mail naar presidentenbuurt@gemert-bakel.nl.

In het project Presidentenbuurt krijgen 25 straten een nieuwe inrichting. De riolering wordt vervangen en er komt nieuwe bestrating en groen. Dit is nodig om de wijk leefbaar te houden voor de toekomst. We krijgen namelijk te maken met steeds extremer weer, met risico op regenwateroverlast en hitte. Daarom is het nodig om de wijk flink groener te maken. Dan kan het regenwater goed de grond in. En de bomen en planten zorgen voor de nodige koeling.