Nieuw museum voor Bospark Bakel (video)

De afgelopen maanden is door een team vrijwilligers van Bospark Bakel hard gewerkt aan het opknappen van een bijgebouwtje van het electriciteitshuis dat vroeger werd gebruikt door tuinwerklieden van het GGZ. Met toestemming van de Zorgboog mocht dit stukje vastgoed gebruikt worden als museum waarin gebruiksvoorwerpen en informatie zou worden tentoongesteld van ruim 50 jaar Regionaal Kruiswerk die al die tijd verzameld en bewaard is door Anny Bennenbroek.

Onder grote belangstelling van zo’n 50 bezoekers werd vanmiddag op Bospark Bakel dit nieuwste project van Bospark Bakel onthuld door Ton Borghs (lid van de Raad van Bestuur van de Zorgboog) samen met Elly Verhoeven (voormalig wijkverpleegkundige). Het museum heeft de toepasselijke naam “ ’t Zusterke” gekregen. In zijn toespraak zei Ton Borghs dat het belangrijk is dat wij de geschiedenis moeten kennen om de toekomst in de zorg te kunnen beleven.

Dit museum is ongetwijfeld het kleinste museum van onze gemeente maar met grootse verwachtingen voor de toekomst want om alle attributen te kunnen uitstallen zullen we uiteindelijk wel een grotere ruimte nodig hebben. Maar tot die tijd “maken vele kleintjes een groot geheel.”

In eerste instantie zal Museum ’t Zusterke geopend zijn elke woensdagmiddag van ongeveer 14.00-16.00u en op afspraak.

Nieuw museum voor Bospark Bakel