Bladruimen gestart

Vanwege de warme en droge zomerperiode valt het blad dit jaar eerder van de bomen. Daarom zijn onze collega’s van de buitendienst al volop aan de slag met blad ruimen. In de week van 22 oktober a.s. worden de bladkorven uitgezet. Vanaf maandag 29 oktober rijdt de gemeente dagelijks met een bladzuigwagen voor het ophalen van blad. In onderstaand schema kunt u zien wanneer de zuigwagen in uw wijk aanwezig is:

 

Maandag:      ledigen bladkorven in Elsendorp, Handel, Gemert en de Mortel

Dinsdag:        opzuigen bladhopen in Gemert

Woensdag:    opzuigen bladhopen in Bakel en Milheeze

Donderdag:   opzuigen bladhopen in Elsendorp, Handel, De Rips en de Mortel

Vrijdag:          ledigen bladkorven in De Rips, Milheeze en Bakel

 

Senzer gaat van maandag tot en met donderdag bladhopen klaar leggen voor de zuigwagen. Inwoners kunnen daar hun blad bij leggen. Het blad wordt dan volgens bovenstaand schema opgeruimd.

 

Alle bladkorven zijn uitgezet

In de week van 22 oktober a.s. worden  alle 190 bladkorven uitgezet. Er zijn niet meer manden beschikbaar. Onze collega’s van de buitendienst bekijken waar de bladkorven het hardst nodig zijn. Zijn de bladeren op deze locaties gevallen, dan worden de bladkorven verplaatst naar locaties waar ze dan nodig zijn. De bladkorven worden, volgens bovenstaand schema, geleegd met een bladzuigwagen.

 

Bladkorven zijn uitsluitend voor blad
Het is de bedoeling dat er uitsluitend bladeren van de gemeentebomen in de korven wordt gedeponeerd. Als er takken of ander groenafval in de bladkorven gestort wordt, kan de bladzuiger deze niet ledigen.

 

Zelf manden maken

Inwoners mogen zelf een mand maken van gaas en deze op een geschikte plaats zetten in het openbaar groen waar de bladzuigwagen makkelijk bij kan. Houd hierbij rekening met de verkeersveiligheid. Als inwoners de zelfgemaakte mand(en) melden bij de gemeente én de zuigwagen kan er goed bij, wordt deze leeggemaakt. Let op: de bladkorven worden pas vanaf maandag 29 oktober leeggemaakt.

 

Gebruik uw groene container
Blad mag natuurlijk ook in de groene container. U hoeft hiervoor niets extra te betalen.