Armoede raakt iedereen

Iedereen moet mee kunnen doen. Geld, of een gebrek eraan, mag geen reden zijn dat mensen niet mee kunnen of durven doen. In Gemert-Bakel zetten inwoners, ondernemers, verenigingen en professionals zich in om armoede tegen te gaan.

Tal van regelingen en voorzieningen in onze gemeente zijn gericht op het voorkomen, verlichten en bestrijden van armoede. Wil je daar meer informatie over? We zetten hieronder allerlei mogelijkheden voor je op een rijtje.

Wegwijzer Gemert-Bakel

Op www.wegwijzergemertbakel.nl vind je bij het thema Financi├źn, Inkomen en Schulden waar je voor (gratis) ondersteuning terecht kunt. Je kunt ook onder de situatie Ik kan moeilijk rondkomen zoeken. Hier vind je, bijvoorbeeld, informatie over de Stichting Leergeld, de Kledingbank, de bibliotheek, de Weggeefwinkel in Gemert en Stichting De Wensboom.

Website gemeente

Verder kun je op onze website terecht voor ondersteuning bij je inkomen. Kijk op www.gemert-bakel.nl onder Hulp en ondersteuning bij Werk en Inkomen. Ook lees je op www.belastingdienst.nl meer over toeslagen (en kwijtschelding).

Online

Daarnaast zijn er in onze gemeente (Facebook)groepen die diensten, producten of voorwerpen weggeven of ruilen. Zoek bijvoorbeeld maar eens op Facebook naar marktplaats Gemert Bakel of google op ruilen Gemert-Bakel.

Dorpsondersteuner

Tenslotte kun je altijd terecht bij de dorpsondersteuner uit je buurt of dorp. Hij of zij komt bij je thuis en helpt je om een oplossing te vinden bij jouw vragen op het gebied van armoede.

Helpen?

Heb je zelf een initiatief of wil je mensen helpen die moeilijk rond kunnen komen? Neem dan contact op met het vrijwilligersinformatiepunt van de LEV-groep, via www.levgroep.nl of bel naar (0492) 363026.